Hvis flere ugentlige løbeture har været en del af dit liv i mange år og måske også langt hen i graviditeten, så er det forståeligt, at du ikke kan vente med at få løbeskoene på igen. Nu hvor du har født.
MEN selv om løb er en fantastisk motionsform, så er den ikke for helt nybagte mødre. Går du i gang med at løbe for hurtigt efter din fødsel, så kan du ende op med langvarige gener og mavemuskler, der har svært ved at lukke sig.
Løbetræning efter fødsel - Hvornår må jeg finde løbeskoene frem igen?
Der er ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål. Da ikke to kroppe er ens og det er der heller ikke to graviditeter, der er. Du bør altid rådføre dig med din læge om, hvornår din krop er parat til, at du begynder at løbetræne igen.
Men som udgangspunkt kan man sige, at du er klar til at løbetræne igen, når du har fået styr på dine kernemuskler igen. Træning af kernemusklerne er en utrolig vigtig efterfødselstræning, som du bør starte ud med. Din bækkenbund har været udsat for meget gennem din graviditet og fødsel. Ved en effektiv efterfødselstræning kan du træne din bækkenbund og resten af din kernemuskulatur op igen, så du kan få løbeskoenen på i en afart.
Det skal du holde øje med når du begynder at løbe igen
Lyt til din krop. Så enkelt er det egentlig. Det gør ikke noget, at du bliver forpustet, når du genoptager din løbetræning. Men du skal straks droppe din træning for en stund igen, hvis du oplever smerter i ryg, bækken eller underliv. Det er vigtigt at lytte til disse tegn, som er en indikator på, at din krop ikke er lægt nok efter fødslen til, at du kan genoptage din træning. Lytter du ikke til din krop, så kan du opleve kroniske gener som ufrivillig vandladning (inkontinens) og nedsunken livmoder.