Gynobs Gruppen

Hvad er UROLOGISK; GYNÆKOLOGISK & OBSTETRISK FYSIOTERAPI

Urologisk, gynækologisk og obstetrisk fysioterapi bliver også kaldet UroGynObs fysioterapi i daglig tale. Eller endnu kortere GynObs fysioterapi. GynObs fysioterapeuter behandler et bredt udsnit af de lidelser, der kan opstå i underlivet og underlivsorganerne hos mænd og kvinder. Det kan dreje sig om alt fra inkontinens, som er problemer med at holde på urinen. Til gravide kvinder med bækkenbundssmerter til problemer med infertilitet.

Hvad dækker betegnelsen over

En urogyn fysioterapeut har specialiseret sig i underlivet og underlivsorganernes kompliciteter. En urogyn fysioterapeut behandler lidelser som inkontinens, arvævsgener efter kejsersnit, nedsynkninger i underlivet og andre underlivssmerter.

Gynækologisk fysioterapi kan betegnes som værende bækkenbunds fysioterapi. Bækkenbunden er en muskel, som kan være svær at undersøge, fordi undersøgelsen sker gennem skeden eller endetarmen. Det kræver en specialuddannelse som gynops fysioterapeut at foretage sådanne undersøgelser.

En obstetrisk fysioterapeut er en fysioterapeut, der har specialuddannet sig til at behandle gravide kvinder og de problematikker der kan opstå i den forbindelse.

Underlivssmerter forringer livskvaliteten

Konstante smerter og ubehag forringer livskvaliteten og det gælder i høj grad også, når det drejer sig om smerter i underlivs regionen. Oplever du smerter i underlivsregionen, så er det vigtigt, du lader dig undersøge at din egen læge og får diagnosticeret problemet. Din læge kan give dig en henvisning til urologisk, gynækologisk og obstetrisk fysioterapi, men du kan også få behandling uden en henvisning fra lægen.  Hvis du er medlem af Sygesikringen Danmark så kan du til også få tilskud derfra.

Hvis du oplever gener fra underlivet eller underlivsregionen, så er det vigtigt at få behandlet problemet og få lindret symptomerne, så du kan fortsætte din normale hverdag uden smerter og ubehag. Problemer der kræver GynObs fysiologisk behandling kan ramme både børn og voksne kvinder og mænd. I Danmark er det muligt at få GynObs fysioterapi i alle landets større byer og i forbindelse med alle landets hospitaler.